Pages

8 Haziran 2010 Salı

nişan bohçasının içine neler koyulur

Nişan Bohçası: Nişan merasimi için dışarda olacaksanız bile evde bir toplantıyla nişan hediyeleri teslim edilir ve gösterilir. Ülkemizde çok yaygın olarak evlilik öncesinde kız ve erkek tarafının gelin ve damat adayına nişan bohçası hazırlaması adettendir. Bu hediyeler artık şık bir valizle de sunulabiliyor. Hediyeler düğün ertesinde kullanılacak ürünler olduğu için genellikle kayınvalide ve gelin adayı birlikte alışverişe çıkıp seçebiliyorlar.

Peki nişan bohçasına ne koyulur?

Erkek tarafının gelin adayına alacağı hediyeler: Gecelik, sabahlık, iç çamaşırı, parfüm, makyaj malzemesi, 1 set kıyafet, çanta, ayakkabı ve terlik… nişan bohçasına kıyafet koymak çok yaygın değil, genellikle ev içinde kullanılabilecek eşyalara ağırlık veriliyor. Sabunluk, örtüler, nevresim takımı, hamam tası vb alternative olabilir. Gümüş ayna ve taraklar genç kızlar tarafından beğenildiği için çok tercih edilebiliyor.

Kız tarafının damat adayına alacağı hediyeler: Pijama, robdöşambr, iç çamaşırı, gömlek, kravat, kemer, traş seti, parfüm, mendil.

Nişan Takısı ve Saat: Hediye merasimi ertesinde gelin adayına inci veya pırlanta takı takılır, damat adayına da kız tarafı şık bir saat takar.

Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder