Pages

2 Haziran 2010 Çarşamba

kolay kumaş çanta yapımı


İŞTE SİZE HARİKA ÇANTALAR!







Evdeki fazla kumaşlarınızla ve ya zevkinize göre seçeceğiniz desenli ve düz kumaşlarla böyle şık ve sevimli çantalar yapabilirsiniz.







KOYUN MOTİFLİ ÇANTA



Yapımı:



Düz beyaz kumaşı 36x36 cm ölçüsünde (istediğiniz büyüklükte de ayarlayabilirsiniz) eşit iki parça halinde hazırlayın.Yan parçalar ve alt tabanı için dikiş payı dahil 12 cm. eninde ve



36x3 (108cm) boyunda bir parça daha hazırlayın. Kumaşınız artık kumaşlardansa ve bir parçada bu büyüklüğü edinemeyecekseniz 3 parça halinde 36x12 cm. şeklinde de hazırlayabilirsiniz. İsterseniz tüm bu parçaları 2 şer kat olacak şekilde de hazırlayabilirsiniz.Çantamızın ön ve arka yüzünü oluşturacak büyük kare parçaların etrafına farklı bir desenli kumaştan biye geçirebiliriz. Daha sonra bu iki parçayı hazırladığımız yan ve taban parçalarına dikiyoruz. Çantanın sapını da istediğiniz uzunlukta ve kalınlıkta hazırlayarak çantaya monte ediyoruz. Bu çantanın üzerindeki koyun motiflerini kumaş boyası ile elde boyayıp hazırlayacağımız için boyamaya uygun bir kumaş seçmelisiniz. Boyama işlemini önceden yapıp 2 gün kurumasını bekledikten sonra yaparsanız daha iyi olur.



KOLAY GELSİN!


 


Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder