Pages

22 Aralık 2010 Çarşamba

kapşonlu erkek cocukları için kazak



şiş 7 numara

4-5 yaş için

40 cm fermuar,vizon ip ,5 tane ip gitmiştir

Modelin Yapılışı

ÖN :
Koyu mavi renkle iplik iki kat yapılarak, 27 ilmek başlanacak. 1 düz 1 ters lastik olarak 6 sıra yapıldıktan sonra düz örgüye yine aynı renkle geçilip 48 sıra örülecek. Krem rengine geçilip 1 gidiş geliş yapıldıktan sonra, tek yandan kol evi için 5 ilmek kesilip krem iplikle toplam 12 sıra örüldükten sonra mavi renge geçilecek. Mavi ile 12 sıra örüldükten sonra ön yakada 8 ilmek açığa alınıp bu ilmeklerin yanındaki ilmeklerden her sırada iki kere 1 ilmek kesilip, daha sonra mavi renk toplam 18 sıra olduğunda omuzlarda kalan 12 ilmek iki kere 6 ilmek olarak kesilip ön parça bitirilecek.
ARKA :
Koyu mavi renkle 55 ilmek başlanacak. 1 düz 1 ters lastik olarak 6 sıra örüldükten sonra yine koyu mavi ile düz örgüye geçilip 48 sıra örülecek. Krem renge geçilip 1 gidiş geliş yapıldıktan sonra yanlardan 5’er ilmek kesilip örgüye devam edilecek. Krem toplam 12 sıra olduğunda, mavi renge geçilip 18 sıra örüldükten sonra, omuzlar iki kere 6 ilmek olarak kesilirken arka yaka ortasından 11 ilmek, yanlardan da bir kere 5’er ilmek kesim yapılıp arka parça da bitirilecek.
KOL :
Krem renkle 3 ilmek, maviyle 21 ilmek, kremle 3 ilmek şişe başlanıp 1 düz 1 ters olarak 6 sıra örüldükten sonra, renkler yukarıya aynı şekilde çıkarken lastik üstünde yanlardan 2 ilmek içeriden her 10 sırada bir yedi kere 1’er ilmek artış yapılacak. İlk artış lastik üstünde yapılacak. Kol boyu 37 cm’e ulaştığında 41 ilmek düz olarak kesilip bitirilecek.
KAPÜŞON :
Önlerde yaka kenarında açıkta bırakılan 8 ilmekler şişe alınıp, arasına yakanın etrafından 42 ilmek daha takılarak toplam 58 ilmek olarak mavi renkle kapüşon 32 sıra örüldükten sonra, 26 ilmek örülüp kesimler dışa bakacak şekilde 3 ilmek birlikte alınıp kesilecek, 2 ilmek örüldükten sonra yine kesim dışa bakacak şekilde 3 ilmek birlikte alınıp, kesilecek. Bu işlem üst üste her düzde dört kere tekrarlandıktan sonra kalan 42 ilmek karşılıklı şekilde dikilerek kapüşon bitirilecek.
Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder